Mitä ovat eteeriset öljyt?

​Jos olet koskaan nauttinut ruusun tuoksusta, se tarkoittaa että olet kokenut miten eteeriset öljyt vaikuttavat aromaattisesti. Ne ovat luonnossa esiintyviä herkkiä ja helposti haihtuvia tuoksuyhdisteitä, joita löytyy kasvien siemenistä, kaarnasta, varsista, juurista, kukista ja muista osista. Öljyt voivat tuoksua hyvältä, mutta ne ovat myös voimakkaita vaikutukseltaan. Eteeriset öljyt antavat eri kasveille niille ominaisen tuoksun, öljyt suojelevat kasveja ja niillä on oma tehtävänsä kasvien pölytyksessä. Eteerisillä öljyillä on luontaisia hyötyvaikutuksia kasveille, mutta niitä on kautta aikojen käytetty myös ruoanvalmistuksessa, kauneudenhoidossa ja terveydenhoidossa.

Mutta mitä nämä helposti haihtuvat tuoksuyhdisteet oikein ovat? Lyhyesti sanottuna nämä yhdisteet ovat pieniä orgaanisia molekyylejä, jotka voivat huoneenlämmössä muuttua nopeasti kiinteästä tai nestemäisestä olotilasta kaasuksi. Ne ovat ”herkkiä”, koska niillä on kyky muuttaa olotilansa nopeasti. Kun avaat eteeristä öljyä sisältävän pullon, havaitset heti että sen tuoksu on voimakas niin, että sen voi tuntea kauempaakin. Eteeristen öljyjen sisältämien herkkien tuoksuyhdisteiden kemialliset ominaisuudet auttavat niitä leviämään nopeasti ilmassa ja vaikuttamaan tehokkaasti nenässä oleviin hajuhermoihin. Näiden ominaisuuksiensa ansiosta eteeriset öljyt sopivat ihanteellisesti mm. aromaterapiaan, jossa kasveista saatavia yhdisteitä käytetään edistämään mielen ja kehon terveyttä. Kunkin öljyn sisältämät luontaiset yhdisteet vaikuttavat siihen miltä öljy tuoksuu ja miten se vaikuttaa terveyteen.

Tiede on tähän mennessä löytänyt yli 3000 helposti haihtuvaa (eteeristä) aromaattista yhdistettä eri kasveista. Eteeriset öljyt eroavat toisistaan sen mukaan mistä kasvista tai kasvin lajista ne saadaan. Aromaattisten ainesosien herkkä keskinäinen suhde antaa kullekin eteeriselle öljylle sen ainutlaatuiset hyötyominaisuudet.

Moni seikka vaikuttaa jopa puhtaimpien eteeristen öljyjen koostumukseen, joka voi vaihdella riippuen vuorokaudenajasta , vuodenajasta, maantieteellisestä sijainnista, tislausmenetelmästä ja sen kestosta, sadon vuosikerrasta ja sääolosuhteista. Siksi tuotantoprosessin jokainen vaihe vaikuttaa ratkaisevalla tavalla eteeristen öljyjen laatuun.

Eteerisiä öljyjä käytetään monin eri tavoin edistämään mielen ja kehon hyvinvointia. Niitä voi käyttää yksittäisinä öljyinä tai öljysekoituksina, riippuen käyttäjän kokemuksesta ja halutusta terveysvaikutuksesta. Haluatko oppia käyttämään eteerisiä öljyjä? Meidän verkkosivuilta ja Facebook-sivulta saat lisää tietoa.  doTERRA:n englanninkieliset sivut ovat myös hyvä lähde.

​Täällä voit tutustua eteeristen öljyjen maailmaan ja siihen, miten ne auttavat terveyden ja hyvinvoinnin alueella. Jo ammoisista ajoista ihmiskunta on käyttänyt näitä luonnon antimia erilaisten vaivojen hoitoon ja sairauksien ennaltaehkäisyyn. Moderni yhteiskunta unohti nämä hoitomuodot lyhyeksi aikaa, mutta nyt mielenkiinto eteerisiä öljyjä kohtaan on räjähtänyt eri puolilla maailmaa – myös länsimaissa.

Tiede on viime vuosina herännyt tutkimaan kasvikunnasta saatavien öljyjen vaikutusta ihmiskehoon.  On havaittu, että eteeriset öljyt vaikuttavat todella monenlaisiin vaivoihin, jopa yksittäisellä öljyllä saattaa olla hoitovaikutus hyvin erilaisiin sairauksiin.  Tämä johtuu siitä, että jokainen eteerinen öljy koostuu monista eri ainesosista, toisin kuin synteettiset lääkkeet.

Eteeria-sivuilla löydät tietoa eri öljyistä. doTERRA-öljyihin käytettävät kasvit kasvavat alkuperäisessä ilmastossa ja maaperässä eri puolilla maailmaa. Tämä on hyvin tärkeää, jotta niistä saatavat öljytuotteet ovat juuri oikeanlaatuisia ja puhtaita, eli sopivia terapeuttiseen käyttöön.  Terapeuttisen tason öljyt ovat paljon enemmän kuin vain hajusteita.  Itse asiassa nämä ”tuoksut” voivat olla avuksi hajuallergioista kärsiville!

Tässä vaiheessa Eteeria-sivuille tullaan vielä lisäämään paljon lisää informaatiota. Tule aina välillä katsomaan mitä uutta sivuille on ilmestynyt!  Käy tykkäämässä myös Eteerian Facebook-sivua, jossa meillä on videoita. Se on hyvä keino pysyä ajan tasalla ja saada jatkuvasti uutta tietoa: www.facebook.com/eteeria

Ota yhteyttä, jos haluat oppia lisää doTERRAn tuotteista tai tilata itsellesi.

Me tarjoamme myös täysin ilmaista neuvontaa, jos haluat että konsultoimme liittyen öljyjen ja lisäravinteiden käyttöön omassa elämässäsi.  Me voimme tulla myös puhumaan erilaisiin tilaisuuksiin.

Aromaattinen käyttö

Eteerisiä öljyjä voi höyrystää kodin tai työpaikan huoneissa erityisen diffuusiolaitteen eli diffuuserin avulla.

Käyttö iholla

Öljyjä on hyvä hieroa iholle mikä on tunnetusti todella tehokas keino saada niiden terveysvaikutus kehoon.

Sisäinen käyttö

Nykytutkimuksen mukaan monia eteerisiä öljyjä voi nauttia myös sisäisesti veteen tai hunajaan sekoitettuna, tai kapselissa.

Mitä on CPTG?

Sertifioitu Puhtaan Terapeuttinen Taso (CPTG)

doTERRAn eteeriset öljyt ovat puhtaita, luonnosta saatavia aromaattisia yhdisteitä, jotka tislataan eri kasveista. Niissä ei ole mitään keinotekoisia ainesosia, jotka saattaisivat laimentaa niiden vaikutusta. Niissä ei myöskään ole epäpuhtauksia, kuten torjunta-aineita tai kemikaaleja.
Sen lisäksi että öljyjen puhtaus varmistetaan, on myös tärkeää että tuotteissa olevat aktiiviset ainesosat ovat juuri oikealla tasolla. Tämä takaa öljyjen turvallisen käytön ja toimivuuden.
Monia öljyjä mainostetaan terapeuttisina, ja jotkut niistä voivat ollakin puhtaita, mutta harvat niistä käyvät läpi yhtä tarkat laatutestit.
doTERRAn CPTG-tason öljyt kuuluvat maailman turvallisimpiin ja tehokkaimpiin eteerisiin öljyihin.